Între anii 2009 și 2013 se numea ArtBoutique. Sărbătoream fenomenul handmade cam de 3-4 ori pe an. În fiecare sezon, cum ar veni. De departe cele mai frumoase ediții au fost cele de vară, când Piața Mică din Sibiu devenea plină de culoare și vibe din ăla bun de la oameni creativi și plini de entuziasm. Urmau apoi evenimentele de iarnă care umpleau încăperea de la Habitus cu miros dulce-cald de scorțișoară și uleiuri esențiale din tot soiul de plante cunoscute și mai puțin cunoscute. Biscuiți copți în casă și săpunuri naturale turnate în formă de leac pentru trup și suflet. Pentru că despre suflet e vorba când vorbim de handmade. Cum altfel să îți dedici zile întregi (și multe nopți) sub lampa de lucru, cu degetele sfredelite și ochii înțepeniți pe cele mai mici detalii?

Screen Shot 2018-10-23 at 00.09.25

Bijuteriile care întorc privirea nu se fac cu una cu două. E nevoie de ceva programare înainte, așa cum se făcea pe vremuri la orele de info. Cu pixul sau creionul pe hârtie. Desenezi, colorezi, măsori de 10 ori înainte să tai. Analizezi pietrele sau mărgelele, le asortezi și apoi îți dai toată silința să faci doi cercei la fel sau lansezi un nou trend în materie de accesorii, ceva mai asimetric, mai chic, mai artsy.

Artsy Handmade Fair este noul nume. Mai scurt, mai șod și cu o nouă coafură. Se întâmplă tot în Sibiu și are ca preocupare principală tot produsele handmade. După cele  15 ediții între anii 2009 – 2013 și o mică pauză care a durat 5 ani, am considerat că ceva și mai fain trebuie să se întâmple. Ceva mai odihnit, ceva mai definit, ceva mai artsy.

Noul nume, absolut (ne)întâmplător – Artsy – vorbește de la sine dar poartă în același timp câte o amprentă pentru fiecare deget. Exact ca o mână în care totul se leagă.
☉ a – authentic ☉ r – radiant ☉ t – timeless ☉ s – soulful ☉ y – you
Pe românește, Artsy dă mâna cu ceea ce este autentic, emană bucurie, este neafectat de trecerea timpului și este făcut din pasiune.

Nu vă stric eu surpriza cu existența lui Moș Crăciun dar… winter is coming și odată cu iarna vine și bătaia de cap cu toate cadourile pe care vrei să le oferi dar nu ai de unde să le cumperi. Toți știm că oferta din Sibiu este cu cel puțin un mall în minus, unde mai pui că toți sărbătorim minim un sfânt Nicolae.

Facebook cover Artsy-79dec1

 

Și-atunci nu facem noi un târg mai altfel iarna asta? Facem, cum nu facem. Din 7 și până în 9 decembrie facem strada Cetății mai artsy ca niciodată.  Adicătelea, Cea Mai Frumoasă Stradă din Sibiu devine Cea Mai Artsy Stradă din Sibiu. Concerte LIVE, ateliere pentru copii și adulți, dulciuri din alea bune și bunătăți pentru pofticioși, atmosferă caldă și prietenoasă, produse handmade, homemade și bio.

FbAd Inscrieri Artsy-soare-79dec

Dacă și tu ai meșterit tot anul și vrei să se bucure și alții de produsele tale, uite ce trebuie să faci pentru a deveni expozant la Artsy Handmade Fair: www.artsy.ro

Mai este liber la înscrieri doar până la începutul lunii noiembrie. Tema acestei ediții este „Iarnă Alternativă”.

Tu ești artsy?

❤️

 

Scrie un comentariu

Pin It