Târg de Crăciun pe Cea Mai Frumoasă Stradă din Sibiu

Vine Crăciunul! Vine zăpada? Vine Moș Nicolae, vine Moș Crăciun!

Perioada sărbătorilor poate fi mai mult decât o goană nebună după cadouri, rețete culinare și agitație. De cele mai multe ori uităm că adevărata bucurie stă în gesturi mici și simple, atâta vreme cât punem în ele o intenție bună și puțin suflet.

Împreună la bine și la frig – Artsy Handmade Fair

Din 2009, de când organizez evenimente cu specific handmade în Sibiu, am văzut mii de produse realizate manual și am cunoscut sute de artizani. Am ales de fiecare dată să selecționez cu atenție participanții și am încercat să schimb percepția cumpărătorilor vis-a-vis de calitate, valoare, estetic. Poate nu toate produsele au fost 100% pe gustul meu dar am observat că oamenii, de la o ediție la alta, deveneau mai buni. Pe deoparte artizanii veneau cu produse din ce în ce mai frumoase, de cealaltă parte cumpărătorii înțelegeau eforturile din spatele produselor handmade și nu se mai poticneau așa des în a scoate niște bani din buzunar. Ce vreau să spun e simplu: când susții un producător local, valoarea acestuia crește odată cu valoarea ta.

Cunosc mai multe ateliere care au pornit de la 2-3 produse și între timp și-au consolidat un brand. Este foarte greu să răzbați pe piață cu resurse mici și vise mari. Pentru că da, cam așa sunt toți cei care meșteresc lucruri faine, însă cei care au reușit să devină ceva mai mult decât un expozant la târg, au muncit mult și nu au făcut compromisuri de la calitate.

Prezența la un târg este esențială la început de drum, deschide oportunități, leagă prietenii, aduce clienți și comenzi speciale pe termen lung dar, cel mai important, educă. Iar când spun asta, mă refer atât la educarea gusturilor cât și la un soi de educație civică, morală.

Cadourile handmade sunt valoroase prin timpul investit, ingredientele sau materialele folosite, pasiunea celui care le realizează, bucuria celor care le primesc. Este un fel de pay it forward, o alternativă frumoasă la produsele realizate în serie.

Cum spune vorba de mai jos: de câte ori cumperi de la un producător mic, o cineva dansează dansul bucuriei.

Vineri, 6 decembrie începe Artsy Handmade Fair 2019, târg de Crăciun pe Cea Mai Frumoasă Stradă din Sibiu, strada Cetății. Anul acesta evenimentul se întinde pe două weekenduri, 6-8 decembrie și 13-15 decembrie. Această ediție are o temă mai specială, cu dublu sens. „Go Wild” este despre a întinde aluatul imaginației până la cote sălbatice și în același timp este despre impactul pe care-l au acțiunile noastre asupra planetei, în general. Cu pași mici, dar siguri, putem lăsa o amprentă asupra locurilor prin care trecem și NU sub forma pet-urilor, pungilor de plastic sau a noxelor. Putem lăsa în urmă o amprentă #artsy.

Artsy Handmade Fair 2019

Așadar, dacă vreți să susțineți oamenii talentați și să petreceți timp de calitate savurând o cafea, un ceai, un vin fiert și o vafă belgiano-sibiană, vă aștept la ales de cadouri în tihnă, pe strada Cetății din Sibiu. Vom avea muzică LIVE, sute de cadouri, ateliere pentru copii și adulți, proiecții și mult optimism.

Las aici o parte din produsele care vor fi de găsit la Artsy Handmade Fair 2019.

P.S.: vă așteptăm atât în 6-8 decembrie cât și în 13-15 decembrie deoarece o parte din expozanți sunt de găsit doar într-unul din cele două weekend-uri. 😉

Tu ești artsy?

Love <3

Scrie un comentariu

Pin It